Ενοικίαση Van για μεταφορά – 5&1 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

rent-a-van

Ενοικίαση Van για μεταφορά – 5&1 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Ενοικίαση Van για μεταφορά – 5&1 πράγματα που πρέπει να προσέξεις 870 370 auto365

Ενοικίαση Van για μεταφορά

Αν ψάχνεις για ενοικίαση Van για μεταφορά ή μετακόμιση,  ένα ενοικιαζόμενο Van από το στόλο της Auto365 είναι ο πιο εύκολος, άνετος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να μεταφέρεις εξοπλισμό, εργαλεία αλλά και προσωπικά είδη ή έπιπλα.

Πριν επιλέξεις το κατάλληλο όχημα για σένα, οι ειδικοί της Auto365 σου δίνουν 6 χρήσιμες συμβουλές με όλα όσα πρέπει να ξέρεις κατά την ενοικίαση Van:

1. Επιβατικό ή Επαγγελματικό;

Τί διαφορά έχει ένα επιβατικό από ένα επαγγελματικό van; Κάποιες φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιός τύπος van ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μας, και ειδικά αν δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία με τέτοιου είδους οχήματα. Η βασική διαφορά των δύο τύπων έγκειται κυρίως στην χωρητικότητα αλλά και στην απαίτηση, ή όχι, για επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα:

Ένα επιβατικό van είναι ευρύχωρο, αποτελείται από 8-9 θέσεις επιβατών και δε χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα για να το οδηγήσεις. Ο χώρος αποσκευών είναι άνετος αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τη μεταφορά ογκώδους εξοπλισμού όπως ένα έπιπλο ή ένα μηχάνημα.

Επιλέγουμε επιβατικό Van για να μεταφέρουμε με ευκολία πολλά αντικείμενα μικρού όγκου (όπως banners για event, ρούχα, μικροαντικείμενα, μικροέπιπλα, είδη γραφείου κλπ), και όταν διαθέτουμε αποκλειστικά δίπλωμα απλής κατηγορίας.

Αντίθετα, ένα επαγγελματικό Van αξιοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου του για τη μεταφορά εξοπλισμού ενώ έχει δύο μόνο θέσεις επιβατών για τον οδηγό και τον συνοδηγό. Συνήθως τα αμιγώς επαγγελματικά Van απαιτούν την επίδειξη επαγγελματικού διπλώματος κατά την ενοικίαση.

Επιλέγουμε επαγγελματικό van μόνο στην περίπτωση που διαθέτουμε επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και όταν θέλουμε να μεταφέρουμε ογκώδη και βαριά αντικείμενα όπως έπιπλα, ηχεία, μουσικά όργανα κλπ.

van-auto365

2. Διάλεξε το σωστό μέγεθος

Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με οδήγηση Van, διάλεξε ένα μικρό και ευέλικτο σχετικά όχημα με το οποίο θα μπορείς γρήγορα να εξοικειωθείς. Να θυμάσαι ότι η ασφαλής οδήγηση είναι το Α και το Ω σε κάθε νέο όχημα που οδηγείς, πόσο μάλλον όταν μεταφέρεις με αυτό ακριβό και ογκώδη εξοπλισμό. Οι σύγχρονες εταιρείες ενοικίασης σου παρέχουν μεγάλη ποικιλία σε επαγγελματικά και πολυθέσια αυτοκίνητα ώστε να έχεις ευελιξία στην επιλογή, και να καταλήξεις σε εκείνο που καλύπτει 100% τις ανάγκες σου ενώ ταυτόχρονα είναι άνετο και εύκολο στην οδήγηση.

3. Διάλεξε το σωστό πακέτο ασφάλισης

Η βασική ασφάλιση που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης δεν σε καλύπτει σε όλες τις περιπτώσεις. Με μια μικρή επιπλέον χρέωση μπορείς να αποκτήσεις πλήρη ασφάλιση και να μην ανησυχείς για τυχόν απρόοπτα σε μακρινές αποστάσεις ή πολύωρες μεταφορές.

4. Να γνωρίζεις εξ’ αρχής για πόσες ημέρες θα το χρειαστείς

Η περίοδος ενοικίασης καθώς και αλλαγή των ημερών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τιμή. Η τιμή ενός επαγγελματικού οχήματος ξεκινάει από 60 ευρώ την ημέρα για ενοικίαση από 1-3 ημέρες, ενώ μειώνεται για ενοικιάσεις από 4 ημέρες και πάνω. Εκτός από το οικονομικό όφελος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις εξ’ αρχής τη διάρκεια ενοικίασης για να εξασφαλίσεις τη διαθεσιμότητα του Van. Αν για παράδειγμα νοικιάσεις ένα Van για 3 ημέρες και στη συνέχεια αποφασίσεις να επεκτείνεις τη διάρκεια ενοικίασης, είναι πολύ πιθανόν το συγκεκριμένο Van να έχει νοικιαστεί από άλλο πελάτη για τις επιθυμητές ημερομηνίες. Γιατί, λοιπόν, να το ρισκάρεις;

5. Απόφυγε τις δεσμεύσεις με την ευελιξία που σου προσφέρει το Rent

Η επένδυση σε ένα επαγγελματικό Van συνεπάγεται τη δέσμευση κεφαλαίου σε περίπτωση αγοράς, ενώ στην περίπτωση του Leasing συνεπάγεται χρονικές δεσμεύσεις της τάξης των 4 ετών. Επιλέγοντας να νοικιάσεις Van για την επιχείρησή σου κάθε φορά που το χρειάζεσαι αποφεύγεις κάθε είδους δεσμεύσεις αφού εξοικονομείς χρήματα, απαλλάσσεσαι από κόστη συντήρησης και μπορείς να αλλάξεις όχημα ή συνεργάτη ανά πάσα στιγμή.

6. Διάλεξε μια αξιόπιστη εταιρεία με σύγχρονο στόλο

Επιλέγοντας μια αξιόπιστη εταιρεία με σύγχρονο στόλο όπως η Auto365, εξασφαλίζεις ότι το Van που θα νοικιάσεις θα είναι σε άψογη κατάσταση, ασφαλές, καθαρό αλλά και ότι θα έχεις 24 ώρες υποστήριξη από την εταιρεία σε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος. Μια εταιρεία με σύγχρονο στόλο μπορεί ακόμα να σου προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές, άμεση αντικατάσταση του οχήματος σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί αλλά και ευελιξία κατά τη διαδικασία και τοποθεσία παράδοσης ή παραλαβής.

Για ενοικιάσεις Van και για πληροφορίες σχετικά με τα ολοκαίνουρια οχήματα του στόλου μας, κάλεσέ μας στο 2311 111365.