Ανακάλυψε τη Χαλκιδική

explore chalkidiki tour

Ανακάλυψε τη Χαλκιδική

Ανακάλυψε τη Χαλκιδική 870 370 auto365

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Η Κασσάνδρα, η Σιθωνία και ο Άθως είναι οι τρεις χερσόνησοι από τις οποίες αποτελείται και στις οποίες υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Είναι μια περιοχή με πολλές επιλογές για εκδρομές σε αξιοθέατα από τις σπηλιές και τα μοναστήρια, στα αρχαία μνημεία και τους βυζαντινούς πύργους. Οι εκτεταμένες και αμμώδεις παραλίες και τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά την έχουν κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Βρίσκεστε σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα βρείτε μια παρέλαση από beach bars και εστιατόρια πίσω από την παραλία ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλές εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο, δέστε τις μπότες σας και είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι βραχώδεις παραλιακοί δρόμοι στην Άφυτο, οι παραλίες με λευκή άμμο στη Φούρκα, τη Νικήτη, το Ποσείδι, την Καλογριά και τις Καβουρότρυπες, σας υπόσχονται αξιομνημόνευτες διακοπές είτε για να χαλαρώσετε ή για έντονη νυχτερινή ζωή.

Αν σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα αξιοθέατα, επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, της αρχαίας πόλης των Σταγείρων, όπου γεννήθηκε ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης, τον Πύργο του Αγίου Παύλου στη Νέα Φώκαια, το σπήλαιο των Πετραλώνων με τους δύο προιστορικούς σκελετούς που χρονολογούνται περίπου 700.000 χρόνια, το κανάλι της Ποτίδαιας και το λιμάνι του Πόρτο Κουφό που χρησιμοποιήθηκε από τα γερμανικά υποβρύχια είναι μερικά από τα σημεία υψηλότερης ιστορικής σημασίας.

Η Ανατολικότερη Χερσόνησος της Χαλκιδικής, είναι το μόνο μέρος σε όλο τον κόσμο που κυβερνάται από μαύρο-ενδεδυμένους μοναχούς, διάσημη για τα μεσαιωνικά μοναστήρια και την απαγόρευση της πρόσβασης σε γυναίκες. Είναι το κέντρο της χριστιανικής Ορθόδοξης θρησκείας και αναφέρεται συνήθως ως «Άγιον Όρος». Σήμερα πάνω από 2.000 μοναχοί ζουν μια ασκητική ζωή στα 20 Ορθόδοξα μοναστήρια. Το Άγιον Όρος προσεγγίζεται με πλοίο από την Ουρανούπολη ή την Ιερισσό, αλλά μόνο οι άνδρες μπορούν να το επισκεφθούν.