Ανακάλυψε την Πιερία

explore pieria tour

Ανακάλυψε την Πιερία

Ανακάλυψε την Πιερία 870 370 auto365

H Πιερία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μακεδονίας μόλις μία ώρα οδικώς από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Συνδυάζει αμμώδεις παραλίες και ψηλά βουνά ως τον Όλυμπο, τον θρόνο των αρχαίων Ελλήνων θεών.

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και το δεύτερο υψηλότερο βουνό στα Βαλκάνια. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον Όλυμπο για να εξερευνήσουν τις αναρριχητικές διαδρομές, να θαυμάσουν τη φύση και να φτάσουν τις κορυφές του. Εάν δεν είστε άνθρωπος της περιπέτειας, το ορεινό χωριό Ελατοχώρι είναι ένας κατάλληλος προορισμός. Η θέα του Θερμαϊκού κόλπου από την περιοχή του Παλαιού Παντελεήμονα είναι μοναδική, από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κυρίως το καλοκαίρι.

Οι παραλίες της Σκοτίνας, των Νέων Πόρων, του Πλαταμώνα, της Παραλίας και του Κορινού βρίσκονται στην περιοχή της ακτής της Πιερίας (μήκους 70 χιλιομέτρων) όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή, διασκέδαση και φαγητό.

Το κάστρο του Πλαταμώνα χτίστηκε μεταξύ του 1204 και 1222 και είναι τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Η αρχαία πόλη Δίον που ήταν αφιερωμένο στο Δία χαρακτηρίζεται ως «ιερός τόπος» των αρχαίων Μακεδόνων και βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου μόλις 4 χλμ από την ακτή.

Η Πιερία είναι μόλις 45-60 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο.